Cine este Aloe Blacc, artistul indragostit de instrumente clasice, hip-hop si muzica electronica

Primul material semnat de Aloe Blacc pe care l-am ascultat a fost I Need a Dollar, o piesa foarte misto care cred ca iti e deja cunoscuta, mai ales ca aceasta a fost inclusa pe coloana sonora a serialului produs de HBO, How To Make It in America.

Aloe Blacc, pe numele sau adevarat, Egbert Nathaniel Dawkins III, vine din Statele Unite si ca orice artist cu pasiune pentru muzica inca din primii ani de viata, are o poveste si o evolutie a carierei, destul de interesanta.

A invatat sa cante la o trompeta imprumutata cand era in clasa a III-a iar apoi a urmat pasiunea pentru pian si voce. Intre timp, desi cu certitudine indragostit de instrumentele clasice, Aloe Blacc are si revelatia pentru hip-hop – o combinatie nu chiar atat de ciudata pentru cunoscatorii muzicii ultimilor ani.

Cu toate aceste, dupa ce a absolvit facultatea, se angajeaza la una dintre cele mai mari companii de audit din lume, Ernst & Young. Acesta este unul dintre motivele pentru care artistul este un personaj aparte in industria muzicii, manifestandu-si intens atat partea artistica, dar cunoscut si ca un businessman cu oarecare influenta in domeniul sau.

Cariera in muzica incepe undeva prin 1995, atunci cand alaturi de producatorul Exile, pune bazele proiectului Emanon – un proiect pe indie rap underground. Cei doi au lansat primul material in 1996 urmand ca la scurt timp sa lanseze si primul EP, Acid 9, in 1999, plus alte trei albume, pana in 2005.

In 2003, Aloe Blacc decide sa isi inceapa cariera solo. Obtine cateva contracte cu casele de muzica si incepe sa isi concentreze toata atentia pe a scrie versuri, ramanand in continuare pasionat de instrumentem hip-hop si voce.

Cativa ani mai tarziu, in 2010, relanseaza o varianta actualizata a albumului  Shine Trough, album ce include si piesa I Need a Dollar, de care vorbeam mai devreme. Pana in prezent s-au intamplat multe altele pe plan muzical – multe colaborari mai putin cunoscute, numeroase prezente la festivaluri si un numar destul de mare de concerte. Aloe Blacc ajunge insa cu adevarat cunoscut odata cu piesa Wake Me Up (la care a si scris), produsa de Avicii (care vine in Romania anul acesta). Oricat de mult ar stramba lumea din nas atunci cand vine vorba de artistii muzicii electronice pe motiv ca scot piese doar din butoane, in ultimii ani acestia au descoperit voci foarte bune.

Astazi am ascultat si eu ultimul sau single, Can You Do This, piesa lansata nu chiar ieri, azi, ci pe undeva la inceputul lunii decembrie, anul trecut. Daca vei asculta materialul, vei intelege de ce chiar si muzica sa maintream suna cu totul altfel comparativ cu ce avem pe radio si T.V. In plus, videoclipul este la fel de misto iar daca esti fan al serialului The Big Bang Theory, o sa iti placa sa vezi si cum danseaza Penny la o nunta! 😀

 

Sursa foto: djmag.ca

 

Leave a Comment