Example si muzica sa de acum aproape 10 ani

Example ramane unul dintre artistii mei preferati ce vin din Marea Britanie. Despre muzica lui am tot scris, ultima data cu referire la ultimul sau albumLive Life Living“, lansat la inceputul anului trecut.

Nu stiu cum se face ca astazi am tot dat peste piese semnate Example, inclusiv de un review al albumului “Playing In the Shadows“, lansat undeva prin 2011 – dupa parerea mea, cel mai bun material al sau de pana acum.

Desi fanii sai sunt usor dezamagiti de faptul ca artistul se inscrie acum pe lista celor care fac destul de multi bani pe scena muzicii electro, renuntand la rap-ul undergorund british care l-a facut cunoscut, nimeni nu poate spune ca Example nu scrie bine indiferent de beat. Iar albumul “Playing In the Shadows” este cel mai bun exemplu :D.

Rap-ul pe care multi dintre britanici il regreta este chiar motivul pentru care am zis ca merita sa scriu acest articol. Desi i-am ascultat aproape toate piesele, astazi am dat intamplator peste un material de care habar nu aveam ca exista: What We Made. Nu am nici cea mai mica idee cum de mi-a scapat piesa asta, probabil se mai intampla, mai ales cand trec aproape 10 ani de cand a fost lansata.

What We Made chiar te pune pe ganduri si prima intrebare pe care ti-o pui este de ce oare Example nu se mai intoarce macar din cand in cand in zona underground. Artistul are destul de multe versuri bune de pe atunci, insa What We Made este fara indoiala una dintre cele mai bune piese ale sale, chiar si acum dupa ce muzica EDM a luat locul rap-ului. Stiu ca nu toata lumea e fericita cu aceasta schimbare, dar macar versurile lui raman la fel de inspirate, chiar si pe sound-ul comercial de astazi. Pentru nostalgici e trist… eu o numesc simplu: evolutie. Nu cred ca exista vreun artist ce are un fetis in a ramane un no name care canta prin dughene underground, pline de dubiosi care se imbata de acasa pentru ca nu isi permit berea de la dugheana.

 

Sursa foto: invinciblegroup.com

 

Leave a Comment