Demonstrat britanic: cele mai relaxante 10 piese din lume

Ok, nu stiu daca sunt cercetatori britanici sau nu, dar se pare ca oamenii de la Mindlab Institution – ceea ce ma face sa cred ca sunt intr-adevar britanici chiar daca nu am avut bunul simt sa aflu – au analizat in 2011 cateva piesa si mai exact, au incercat sa cuantifice efectul relaxant pe care le au acestea asupra celor care le asculta.

Drept urmare, titlul de cea mai relaxanta piesa din lume se duce catre Weightless, piesa lansata de britanicii de la Marconi Union. Materialul de 8 minute a fost gandit impreuna cu British Academy of Sound Therapy si se pare ca aceasta ar influenta in mod benefic ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelul de cortizol – sau mai pe romaneste, un hormon care are grija de stresul din organismal tau. Ce nu am inteles initial este de ce studiul a fost facut pe un numar de 40 de femei, dar tinand cont de faptul ca doamnele si domnisoarele sunt ametite uneori de oscilatiile hormonilor, ideea devine ceva mai simplu de patruns.

Revenind insa, Weightless induce o stare de relaxare de pana la 11% mai mare comparativ cu multe alte melodii, ba mai mult, studiile ar arata ca unele dintre voluntare aproape ca ar fi adormit ascultand aceasta piesa.

Mie personal, mai chill decat piesa mi se pare clipul. Sa te uiti 8 minute la niste drone luminnoase deasuptra unei ape chiar te poate adormi – asa ca nu te uita la clip daca esti la birou sau la scoala si mai ales dupa masa de pranz.

Recunosc, playlist-ul nu imi apartine – al meu ar arata putin diferit, dar se pare ca acesta este cel demonstrat stiintific asa ca il dau mai departe dupa cum l-au facut cercetatorii britanici 🙂

Probabil ca pentru unii dintre voi stirea asta nu mai e chiar o stire si le multumesc si eu editorilor de la descopera.ro pentru asta 🙂